“Pace celor ce vin, bucurie celor ce raman, binecuvantare celor ce pleaca!”
Doamne, dă-mi ca întru liniştea sufletului să primesc orice-mi aduce ziua de azi.
Ajută-mi Doamne să mă încredinţez cu totul voii Tale cu mine.
Îndrumează-mă şi sprijineşte-mă în fiece clipă a acestei zile.
Orice mi s-ar întâmpla în ziua de azi învaţă-mă să le
primesc cu linişte şi credinţă tare, că toate vin din voia Ta cea sfântă.
Îndrumează Tu gândirile şi simţirile mele în toate
cele spuse şi făptuite de mine.
Fă ca în faţa întâmplărilor neaşteptate de tot felul să nu uit că toate de la Tine sunt.
Învaţă-mă ca să-i socotesc pe toţi fraţii mei de aici cu dreptate şi înţelegere şi să nu supăr sau să chinuiesc pe nimeni.
Dă-mi Doamne să duc greutatea zilei cu tărie şi să
primesc tot ce vine în ziua aceasta.
Îndrumează Tu voia mea şi învaţă-mă să mă rog, să
cred, să nădăjduiesc să iert şi să iubesc.
Amin.
„POMENEŞTE-MĂ, DOAMNE, CÂND VEI VENI ÎNTRU ÎMPĂRĂŢIA TA!” (Luca 23, 42)
„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei,
al grijii de multe, al iubirii de stăpânire

şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie.

Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi
al dragostei, dăruieşte-l mie, slugi Tale.


Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu,
că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin”.

CRUCE FACATOARE DE MINUNI DIN ATENA

18.07.2013

DUREREA PENTRU APROAPELE AJUTA FAMILIA..PARINTELE PAISIE AGHIORITUL

Durerea pentru aproapele ajută familia


Cu cât mai multe bunuri dobândesc oamenii de astăzi, cu atât mai multe probleme au. Nu mulţumesc nici lui Dumnezeu pentru facerile Lui de bine, şi nici nu văd nefericirea semenilor lor, pentru ca să facă vreo milostenie. Risipesc şi nu se gândesc la celălalt că nu are ce să mănânce. Cum să vină apoi harul lui Dumnezeu? Chiar şi familist să fie cineva, tot trebuie să taie de undeva şi să iconomisească ceva, pentru a face vreo milostenie. Să le spună femeii şi copiilor lui că în cutare loc există un bolnav părăsit, sau o familie săracă care are mare nevoie. Şi dacă nu are bani să le dea, atunci să le spună casnicilor săi: “Hai să le dăm cel puţin o carte creştinească, căci avem multe”. Şi ast­fel dând celor ce au nevoie, îşi face bine atât sieşi, cât şi familiei sale.



Cât de lipsiţi sunt sărmanii credincioşi în Rusia! Odată am dat unui preot rus o cutiuţă de tămâie şi i-am spus: “Îţi dau un dar sărac”. “Ce, acesta este un dar sărac?” mă întrebă. Tămâia noastră îţi pricinuieşte numai tuse. Şi aici în Grecia cât de mult se chinuiesc refugiaţii! în Halkidiki am văzut pe un refugiat care lucra la aşezat plăci de marmură şi lua numai trei sute de drahme pe metru pătrat[5] şi spunea: “Slavă Ţie, Dumnezeule, că avem bani de pâine”. De aceea, atunci când un anteprenor de lucrări mi-a spus că se încarcă numai cu păcate din pricina lucrărilor pe care le face, eu i-am recomandat: “Dacă te vei încărca cu aceşti refugiaţi şi îi vei iconomisi, te vei descărca de păcatele tale. Nu au nici măcar unde să locuiască. în comparaţie cu ei, tu eşti Onasis“[6].



Pentru a ne putea pune în lucrare virtuţile, Dum­nezeu îngăduie să existe bolnavi, săraci, etc. El îi poate iconomisi şi pe bolnavi şi pe săraci, dar atunci am fi cuprinşi de sentimentul fals că suntem virtuoşi. Am spune, de pildă, că suntem milostivi fără să fim, în timp ce astfel faptele noastre ne arată virtuţile ce le avem. Slavă lui Dumnezeu că mai există oameni care se jertfesc pentru semenii lor. Am cunoscut pe cineva care, de îndată ce s-a eliberat din armată, a primit să fie condamnat pe nedrept cu o pedeapsă mare pentru a izbăvi o familie. Nu s-a gândit nici la dispreţul din partea lumii, nici la cariera sa.



Cu toate acestea, văd cum rânduieşte Dumnezeu lucrurile, astfel încât cel puţin unul din fiecare familie să aibă credinţă, evlavie şi astfel să fie ajutaţi şi ceilalţi. In Koniţa am cunoscut o familie care, în afara unei fete, era cu totul indiferentă faţă de Biserică. De îndată ce aceea auzea clopotul, arunca şortul, lăsa toate treburile baltă şi mergea la biserică. Chiar şi atunci când au venit germanii şi paraclisierul trăgea clopotul ca oamenii să fugă din case, aceasta mergea la biserică pentru vecernie. Era şi foarte compătimi­toare, spre deosebire de părinţii ei care erau foarte zgârciţi. Tatăl ei, în loc să mănânce mâncare gătită, mânca o bucată de pâine uscată, după ce o înmuia în apă. Mama ei era încă şi mai zgârcită. Deşi copiii ei aveau funcţii mari şi avere multă, aceea căuta în sobă vreun cărbune aprins de la care să aprindă foc, ca să nu strice nici măcar un chibrit. Iar în loc de ibric avea o cutie de conserve. Pe atunci mă aflam la Mănăstirea Stomio, iar mama acelei fete după ce m-a cunoscut, a început să mă preţuiască foarte mult. Când fiica ei voia să ia vreun lucru din casă pentru a-l da unui sărac şi nu putea să-l scoată pe ascuns, îi spunea mamei sale: “Mamă, călugărul are nevoie de lucrul acesta”. “Dă-i-l, dă-i-l!” îi spunea aceea. Numai când auzea că este pen­tru călugăr, mama ei nu se împotrivea. Dar şi în timpul ocupaţiei germane ea îi ajuta în ascuns pe cei săraci. Cu multă băgare de seamă scotea grâu din magazia lor, îl căra în spate până la moară, îl măcina, iar făina o împărţea familiilor sărace. Odată mama ei a prins-o şi numai ea ştie ce a tras. Atunci a făgăduit spunând: “Dumnezeul meu, ajută-mă să găsesc ceva de lucru, şi toţi banii pe care îi voi câştiga, îi voi da milostenie”. Şi chiar a doua zi au angajat-o la o fundaţie. Să fi văzut ce bucurie a avut atunci! Şi astfel şi-a putut ţine făgăduinţa ei. Căci nu şi-a cumpărat pentru sine din salariul ei nici măcar o pereche de ciorapi, ci pe toate le dădea milostenie. Câţi nu spun acum: “Dumnezeu s-o ierte”? In cele din urmă Dumnezeu, pentru milosteniile fetei, a iconomisit-o şi pe mama ei.




sursa..http://ortodoxia.md

Doamne ajuta..



Un comentariu:

  1. MA NUMESC ANGELICA PETRUTESCU SINT DIN LUGOJ JUDETUL TIMIS AM O FAMILIE FORMATA DINTR-UN SOT SI UN INGERAS DE COPIL CARE ARE 8ANISORI SI ESTE LA SCOALA IN CLASA A DOUA INVATA F BINE SI AI PLACE MULT SCOALA SI TEATRU ESTE DE DE 3 ANI LA CLUBUL COPIILOR CERCUL DE TEATRU SI A OBTINUT PATRU DIPLOME PRIN PUTERILE LUI ESTE UN COPIL F TALENTAT DAR DATORITA IMPREJURARILOR DIN PACATE NU AI PUTEM OFERI TOT CE AR AVEA NEVOIE SI CE AR MERITA
    SOTUL MEU LUCREAZA LA O FIRMA UNDE SE FAC PIESE AUTO PE UN SALAR F MIC DE 842DE RON NET SI PE ACEST SALAR STAM 3 PERSOANE EU NU LUCREZ DIN DOUA MOTIVE PRIMUL ESTE CA SINT F BOLNAVA AM AVUT DOUA SEMIPAREZE DE LA BRIU IN JOS DIN CAUZA COLOANEI LA FILM A IESIT CA AM CIOCURI DAR MEDICUL IMI CERE SA FAC R.M.N. PT A PUTEA VEDEA EXACT DIAGNOSTICUL PT CA TOT TIMPUL AM DURERI SI MA MISC F GREU IAR CEL DE A DOILE-A MOTIV ESTE COPILU MEU CARE INCA ESTE PREA MIC SA IL LAS SINGUR IN CASA DOAR SINGURA MA OCUP DE EDUCATIA SI DE INGRIJIREA LUI PT CA SOTUL E LA SERVICI IAR NOI NU AVEM PE NIMENI SINTEM SINGURI PE LUME STAM IN CASA CU CHIRIE UNDE PLATIM DIN ACEST SALR MIC 180 DE RON CHIRIE ACUM DACA NU PLATIM CHIRIA O SA NE DEA AFARA DIN LOCUINTA PT CA SINTEM RESTANTI PESTE CITEVA ZILE NE TAIE APA SI CURENTUL PT NEPLATA I BAIETELUL MEU ESTE NEVOIT SARACU SA INDURE ALATURI DE NOI NU STIU CIT O SA MAI PUTEM TRAI PT GUNOI CA NU AM PUTUT PLATI NE-A DAT IN JUDECATA SI S-A FACUT OPRIRE PE SALARUL SOTULUI MEU INCEPIND DIN LUNA DECEMBRIE SOTTUL MEU NU VA MAI AVEA SALAR INTREG TIMP DE PATRU LUNI I SE VA TRAGA DIN SALAR 250 DE RONI PT GUNOI SI DACA VA MAI RAMINE CU VREO 500 DE RONI CARE NU STIU CUM SA AI IMPART NU AM NIC PT RESTUL DATORIILOR LA STAT SI NICI PT HRANA ZILNICA MACAR PT COPIL A VENIT FRIGUL STAM LA FRIG PT CA BANI DE LEMNE NU AVEM VINE CRACIUNUL DAR PT NOI NU MAI POATE EXISTA MOSCRACIUN NU NE PUTEM BUCURA DE SARBATORILE CRACIUNULUI SI NICI LA COPIL MOS CRACIU NU VA VENI SI E POSIBIL SI SA FIM DATI AFARA IN STRADA PT NEPLATA CHIRIEI SI SA FACEM SARBATORILE PE DRUM IN PLINA IARNA OARE NOI NU MAI AVEM DREPTUL LA VIATA ? VA ROG DIN SUFLET INTINDETI-NE O MINA DE AJUTOR PT CA SINTEM IN PRAGUL DISPERARII.
    ACUM PE LINGA CURENT ESTE SI APA IAR LA GUNOI SINTEM DATI IN JUDECATA SI PE LINGA TOATE ACESTEA AM AJUNS LA DISPERARE PT CA AM AJUNS F RAU INCIT NU AM CE SA DAU LA COPIL DE MINCARE SI ESTE NEVOIT SA RABDE ALATRURI DE NOI OARE ESTE CORECT UN COPIL SA RABDE FOAMETE ? DUMNEZEU IMI ESTE MARTOR CA NU AM NICI O BUCATA DE PAINE PT EL AM AJUNS LA O MARE DISPERARE INCIT NU STIU CE SA FAC DECIT CA IMI VINE UN SINGUR LUCRU INCIT CA IMI DORESC SA MOR SA NU MAI VAD CUM COPILASUL MEU INDURA ATITEA LIPSURI CE SA FAC SA IL DAU LA STAT ? COPILUL ESTE VIATA MEA DACA SINT NEVOITA SA IL DAU LA STAT NU MAI AM PT CE SA TRAIESC CU LACRIMI IN OCHI VA ROG SA RUGATI PE CEI CARE AU SUFLET SI STIU CE INSEAMNA SA NU AI SA MA AJUTE PT ACEST COPIL IAR DUMNEZEU O SA VA RASPLATEASCA ORICE SUMA ESTE BINEVENITA FIECARE DACA DARUIESTE UN SINGUR LEU SE ADUNA IAR PT COPILUL MEU AS AVEA CITEVA ZILE MINCARE CU MULT RESPECT SI MII DE MULTUMIRI ASTEPT RASPUNS URGENT CONT BANCAR RO97INGB0000999902269353 TEL PT CONTACT 0764132384
    ANGELICA PETRUTESCU

    RăspundețiȘtergere

va rog sa lasati impresiile voastre in scris dupa cele citite pe acest blog..va multumesc

FISIERELE MELE TRILULILU..