“Pace celor ce vin, bucurie celor ce raman, binecuvantare celor ce pleaca!”
Doamne, dă-mi ca întru liniştea sufletului să primesc orice-mi aduce ziua de azi.
Ajută-mi Doamne să mă încredinţez cu totul voii Tale cu mine.
Îndrumează-mă şi sprijineşte-mă în fiece clipă a acestei zile.
Orice mi s-ar întâmpla în ziua de azi învaţă-mă să le
primesc cu linişte şi credinţă tare, că toate vin din voia Ta cea sfântă.
Îndrumează Tu gândirile şi simţirile mele în toate
cele spuse şi făptuite de mine.
Fă ca în faţa întâmplărilor neaşteptate de tot felul să nu uit că toate de la Tine sunt.
Învaţă-mă ca să-i socotesc pe toţi fraţii mei de aici cu dreptate şi înţelegere şi să nu supăr sau să chinuiesc pe nimeni.
Dă-mi Doamne să duc greutatea zilei cu tărie şi să
primesc tot ce vine în ziua aceasta.
Îndrumează Tu voia mea şi învaţă-mă să mă rog, să
cred, să nădăjduiesc să iert şi să iubesc.
Amin.

ANTIECUMENISM

Loading...
„POMENEŞTE-MĂ, DOAMNE, CÂND VEI VENI ÎNTRU ÎMPĂRĂŢIA TA!” (Luca 23, 42)
„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei,
al grijii de multe, al iubirii de stăpânire

şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie.

Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi
al dragostei, dăruieşte-l mie, slugi Tale.


Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu,
că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin”.

CRUCE FACATOARE DE MINUNI DIN ATENA

25.06.2014

Ierom. Petru Pruteanu: Tinere, întreabă-te cine eşti! (Şi fă asta fără TABU, că doar aşa ni se cere, nu?)

Tinere, întreabă-te cine eşti! (Şi fă asta fără TABU, că doar aşa ni se cere, nu?)

indragostiti
                                      Motto; „Până când ne vei mai răbda, Doamne?”
 
Biblia şi istoria omenirii arată că, din punct de vedere sexual, poţi fi doar:
1.  Fecioară / feciorelnic
2.  Soţie / soţ
3.  Curvă / curvar (indiferent că e pentru bani sau nu; că e după căsătorie sau înainte de aceasta. Luarea banilor şi starea de om căsătorit sunt doar circumstanţe agravante, dar esenţa păcatului e aceeaşi!).
Tu în ce stare eşti? Fii sincer(ă) şi recunoaşte asta înaintea lui Dumnezeu! Nu te ascunde după cuvinte! Mergi la mărturisire (spovedanie) şi spune exact cine eşti! Nu încerca să-ţi lustruieşti imaginea, părând un „om de treabă”…  Pocăieşte-te şi cere un canon de îndreptare! Şi nu folosi măreţul cuvânt: „dragoste / iubire” pentru aţi justifica poftele şi patimile, căci pe Dumnezeu, Făcătorul tău, nu-L poţi minţi… Iar dragostea, al cărei izvor este chiar El, înseamnă de fapt altceva. Vei înţelege asta numai dacă vei fi într-o legătură vie şi permanentă cu El. Nu-i păcat să iubeşti, dar e mare păcat să curveşti!
În prezent, tineretul nu doar că s-a obişnuit cu curvia, ci i-a găsit şi denumiri alternative, care să-i scutească de ruşine, numai că nu-i scuteşte nici de păcat şi nici de consecinţele lui. „Concubinajul”, „relaţia [sexuală / amoroasă’], „căsătoria de probă” etc., tot curvie sunt, iar cei care fac asta sunt curvari şi curve! Şi nu contează cum vă văd oamenii (căci mulţi sunt ca şi voi), ci contează cum vă vede Dumnezeu! Dacă nu vreţi să fiţi curvari şi curve trebuie ori să vă căsătoriţi, ori să trăiţi în feciorie. Altă cale nu există! 
 
Este adevărat că, uneori, cu trupul eşti într-o stare superioară (feciorie sau căsnicie), iar cu sufletul eşti totuşi în curvie. Recunosc, mi se mai întâmplă şi mie… Şi dacă lupţi, Dumnezeu te ajută şi te scapă de orice necurăţie. Important e să lupţi, că nu-i chiar atât de greu! Fără mâncare sau fără băutură mori, dar fără sex nu. Şi tu nu faci excepţie de la regulă.
Să ştii însă că, este imposibil să fii cu trupul curvă, dar în suflet să te simţi fecioară; decât poate în cazurile de viol, când ai prefera să mori, decât să fii necinstită. Puţini însă mai sunt oamenii care sunt gata să moară, numai să nu-şi pângărească trupul şi sufletul…
Dar leacul împotriva curviei tocmai acesta este: să-ţi omori în fiecare clipă pornirile pătimaşe din tine şi să nu dai frâu liber gândurilor/imaginaţiei; căci păcatul cu fapta este doar o punere în practică a ceea ce deja eşti în suflet, mai ales când şi factorii externi facilitează săvârşirea păcatului. Diavolul munceşte din greu ca toţi factorii externi să fie cât mai favorabili şi nimic să nu mai împiedice păcatul. Nici un fel de lege sau restricţie! Totul în jur este favorabil păcatului… Iar arma cea mai facilă a diavolului este pornografia!
Tu însă, ascultă glasul conştiinţei şi opreşte-te de la păcat! Dacă prietenul te iubeşte cu adevărat, te va aştepta până la căsătorie. Iar dacă nu-i în stare să te aştepte, înseamnă că nu te iubeşte, ci se iubeşte pe sine şi-i este aproape totuna cu cine-şi satisface pofta. Nu fi proastă! Fii demnă! Nu e greu, şi e de mare folos…
Se ştie că cele mai multe divorţuri au loc nu din cauza „nepotrivirilor sexuale”, ci din cauza nepotrivirilor de caractere. Iar ca să aveţi timp şi posibilitate de a vă cunoaşte caracterele, trebuie în mod obligatoriu să vă abţineţi de a vă cunoaşte sexual căci, mai ales în primă etapă, cele două tipuri de cunoaştere se exclud reciproc. Deci, cunoaşte mai întâi caracterul şi sufletul viitorului soţ (viitoarei soţii), iar celelalte se vor lămuri de la sine.
P.S. Vai de părinţii care au băieţi curvari sau fiice curve, dar nu le zic nimic şi nici nu le este ruşine că au aşa copii! Vai de noi toţi care am ajuns să ne obişnuim cu acest fenomen, fără să mai zicem nimic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

va rog sa lasati impresiile voastre in scris dupa cele citite pe acest blog..va multumesc

FISIERELE MELE TRILULILU..